Święto Patronalne. Uroczystość połączona z obchodami Dnia Dziecka

fot. powierzone
Tegoroczne Święto Patronalne #naszej szkoły, połączone z obchodami Dnia Dziecka, upłynęło w radosnej i sportowej atmosferze. Uroczystość rozpoczęła się Mszą Świętą, ktorą odprawili, jako dziękczynienie za caly przeżyty rok szkolny, ks. Proboszcz Tadeusz Michalak i ks. Dariusz Dąbek Prezes Zarządu Fundacji Potulickiej, profesor KULu. Po Mszy cała społeczność szkolna przemaszerowała uroczyście na boisko.
Na orliku odbyły się emocjonujące rozgrywki sportowe o Puchar Dyrektora z udziałem zaprzyjaźnionych szkół: SP Wojnowo im Anieli hr. Potulickiej,ZSP im. ,,Dzieci Potulic" oraz SP im. Komisji Edukacji Narodowej SStrzelewo.Po "Sportowej Bitwie Umysłów" przygotowanej przez nauczycieli wychowania fizycznego, puchar trafił do Wojnowa. Równie emocjonujące rozgrywki sportowe odbywały się na mniejszym boisku pomiędzy klasami 1-4. Uczniowie naszej szkoły przygotowali także zabawne i pełne uroku przedstawienie pt. „Śpiąca Królewna”. W klasach odbywały się różne zabawy i wspólne aktywności, a czas umilały pyszne frytki serwowane przez panie kucharki. Dla najmłodszych ogromną atrakcją był dmuchaniec rozstawiony na boisku.
Nie zabrakło również rozstrzygnięcia konkursu na Super Klasę oraz ogłoszenia wyników konkursu na imiona dla naszych szkolnych platanów. W tym roku tytuł Super Klasy otrzymała 4b oraz 2b. Na zakończenie wszyscy wspólnie zatańczyli Belgijkę na boisku – był to piękny finał tego wyjątkowego dnia.
Materiał: Katarzyna Dobosz
Autorka nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.
Galeria








































Czytaj również
- Dzień z dinozaurami. Wycieczka klas pierwszych do Rogowa
- Zjazd Szkół Rolniczych w Warszawie. Nie zabrakło uczennic z Samostrzela
- Uroczysty dzień u pierwszoklasistów. Przedstawienie, upominki i życzenia
- Dzień Dziecka pod znakiem sportu. Nie zabrakło atrakcji
- Mnóstwo zabawy, ruchu i uśmiechu. Niezapomniany dzień w Bydgoszczy
Sezon na szpinak. Zielona bomba dla zdrowia

Wiosna i wczesne lato to idealny czas, by sięgnąć po świeży#, młody szpinak. Od kwietnia do czerwca trwa jego naturalny sezon – wtedy smakuje najlepiej, jest najtańszy i najzdrowszy. Znajdziemy go na targach, w warzywniakach i coraz częściej – prosto z lokalnych upraw. Ale szpinak to nie tylko zielony dodatek do obiadu – to prawdziwy superfood, który zasługuje na miejsce w każdej kuchni!
(czytaj więcej)Niezapomniany i urokliwy klimat. Wędrówka przez Rezerwat Zielona Góra

Podczas dzisiejszej wędrówki przeszliśmy wzdłuż i wszerz# Rezerwat Przyrody Zielona Góra.
(czytaj więcej)Skąd pochodzi mięso, które kupujemy? Kontrole na targowiskach i w sklepach

Mięso polskie czy zagraniczne? Takie pytanie często zadają sobie konsumenci #przed dokonaniem wyboru. IJHARS ponownie sprawdzała, czy podawana przez sprzedawców informacja o pochodzeniu mięsa jest rzetelna.
(czytaj więcej)Czy św. Wojciech przeszedł przez Pałuki? Historia, hipotezy i szlak

Z każdym rokiem odkrywamy na nowo znaczenie naszego regionu# – Pałuk – w dziejach chrześcijaństwa i kultury Europy Środkowej. Coraz więcej wskazuje na to, że to właśnie tędy mógł przebiegać historyczny szlak św. Wojciecha, który w 997 roku wyruszył z misją chrystianizacji Prusów.
(czytaj więcej)