Uczniowie zdobyli praktyczne umiejętności. Warsztaty hotelarzy

fot. powierzone
6 czerwca młodzież Technikum Hotelarskiego Zespołu Szkół #im. S. Staszica w Nakle nad Notecią uczestniczyła w warsztatach obsługi w Pałacu Suchary
Uczniowie technikum hotelarskiego mieli okazję uczestniczyć w wyjątkowych warsztatach praktycznych. Zajęcia te umożliwiły młodym adeptom branży hotelarskiej poznania tajników profesjonalnej obsługi klienta, sztuki kelnerskiej oraz barmańskiej.
Podczas warsztatów uczniowie zdobyli praktyczne umiejętności, które są niezbędne w codziennej pracy gastronomicznej i hotelarskiej. To nowe doświadczenie umożliwiło sprawdzenie swojej wiedzy teoretycznej w praktyce, dając im szansę na skonfrontowanie się z realnymi wyzwaniami branży hotelarskiej.
Inicjatywy tego typu stanowią doskonały przykład współpracy między placówkami edukacyjnymi a przedstawicielami branży, umożliwiając młodzieży zdobywanie doświadczeń, które są kluczowe dla rozwoju zawodowego.
Materiał: Karol Lizak / Zespół Szkół im. Stanisława Staszica w Nakle
Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.
Galeria






Czytaj również
- Zjazd Szkół Rolniczych w Warszawie. Nie zabrakło uczennic z Samostrzela
- Uroczysty dzień u pierwszoklasistów. Przedstawienie, upominki i życzenia
- Dzień Dziecka pod znakiem sportu. Nie zabrakło atrakcji
- Mnóstwo zabawy, ruchu i uśmiechu. Niezapomniany dzień w Bydgoszczy
- Wspólnie celebrowali wartość rodziny. Wyjątkowy dzień
Sezon na szpinak. Zielona bomba dla zdrowia

Wiosna i wczesne lato to idealny czas, by sięgnąć po świeży#, młody szpinak. Od kwietnia do czerwca trwa jego naturalny sezon – wtedy smakuje najlepiej, jest najtańszy i najzdrowszy. Znajdziemy go na targach, w warzywniakach i coraz częściej – prosto z lokalnych upraw. Ale szpinak to nie tylko zielony dodatek do obiadu – to prawdziwy superfood, który zasługuje na miejsce w każdej kuchni!
(czytaj więcej)Niezapomniany i urokliwy klimat. Wędrówka przez Rezerwat Zielona Góra

Podczas dzisiejszej wędrówki przeszliśmy wzdłuż i wszerz# Rezerwat Przyrody Zielona Góra.
(czytaj więcej)Skąd pochodzi mięso, które kupujemy? Kontrole na targowiskach i w sklepach

Mięso polskie czy zagraniczne? Takie pytanie często zadają sobie konsumenci #przed dokonaniem wyboru. IJHARS ponownie sprawdzała, czy podawana przez sprzedawców informacja o pochodzeniu mięsa jest rzetelna.
(czytaj więcej)Czy św. Wojciech przeszedł przez Pałuki? Historia, hipotezy i szlak

Z każdym rokiem odkrywamy na nowo znaczenie naszego regionu# – Pałuk – w dziejach chrześcijaństwa i kultury Europy Środkowej. Coraz więcej wskazuje na to, że to właśnie tędy mógł przebiegać historyczny szlak św. Wojciecha, który w 997 roku wyruszył z misją chrystianizacji Prusów.
(czytaj więcej)