Dziś mamy 11 czerwca 2025, środa, imieniny obchodzą:

03 czerwca 2025

Patronat nad klasami hotelarskimi. Współpraca z pałacem

fot. powierzone

fot. powierzone

Pałac w Sucharach obejmie patronat #nad klasami hotelarskimi w Zespole Szkół im. Stanisława Staszica w Nakle nad Notecią

Pałac w Sucharach przywiązuje dużą wagę do rozwoju przyszłych talentów w branży hotelarskiej i gastronomicznej. Wspierając młodzież już na wczesnym etapie edukacji, hotel oferuje praktyki i szkolenia prowadzone przez doświadczonych ekspertów i pasjonatów hotelarstwa.

W ramach współpracy uczniowie zyskają możliwość odbycia praktyk i staży w hotelu i restauracji, a eksperci Pałacu w Sucharach poprowadzą warsztaty i wykłady.

Dodatkowo hotel zorganizuje wizyty, które pozwolą młodzieży lepiej poznać tajniki pracy w luksusowym hotelu. – Objęcie patronatu to  zobowiązanie do wspierania uczniów w zdobywaniu wiedzy i praktycznych umiejętności niezbędnych do pracy w branży luksusowego hotelarstwa.

Wierzymy, że ta współpraca przyczyni się do rozwoju przyszłych hotelarzy, dając im możliwość zdobycia cennego doświadczenia w prestiżowym obiekcie. Liczymy na długofalową i owocną współpracę, która stanie się inspiracją dla kolejnych pokoleń młodych profesjonalistów.

Materiał: Karol Lizak / Zespół Szkół im. Stanisława Staszica w Nakle

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 17 4

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Sezon na szpinak. Zielona bomba dla zdrowia

Wiosna i wczesne lato to idealny czas, by sięgnąć po świeży#, młody szpinak. Od kwietnia do czerwca trwa jego naturalny sezon – wtedy smakuje najlepiej, jest najtańszy i najzdrowszy. Znajdziemy go na targach, w warzywniakach i coraz częściej – prosto z lokalnych upraw. Ale szpinak to nie tylko zielony dodatek do obiadu – to prawdziwy superfood, który zasługuje na miejsce w każdej kuchni!

(czytaj więcej)
0

Niezapomniany i urokliwy klimat. Wędrówka przez Rezerwat Zielona Góra

Podczas dzisiejszej wędrówki przeszliśmy wzdłuż i wszerz# Rezerwat Przyrody Zielona Góra.

(czytaj więcej)
0

Skąd pochodzi mięso, które kupujemy? Kontrole na targowiskach i w sklepach

Mięso polskie czy zagraniczne? Takie pytanie często zadają sobie konsumenci #przed dokonaniem wyboru. IJHARS ponownie sprawdzała, czy podawana przez sprzedawców informacja o pochodzeniu mięsa jest rzetelna.

(czytaj więcej)
0

Czy św. Wojciech przeszedł przez Pałuki? Historia, hipotezy i szlak

Z każdym rokiem odkrywamy na nowo znaczenie naszego regionu# – Pałuk – w dziejach chrześcijaństwa i kultury Europy Środkowej. Coraz więcej wskazuje na to, że to właśnie tędy mógł przebiegać historyczny szlak św. Wojciecha, który w 997 roku wyruszył z misją chrystianizacji Prusów.

(czytaj więcej)