Dziś mamy 1 października 2020, czwartek, imieniny obchodzą:

12 września 2020

Ognisko koronawirusa w szpitalu we Włocławku. Pacjenci w stanie ciężkim

fot. archiwum

fot. archiwum

W piątek, 11 września br. otrzymano wyniki# 67 testów na koronawirusa, które zostały przeprowadzone przez szpital we Włocławku na oddziale wewnętrznym nr 2.

- Wśród tych wyników otrzymaliśmy 30 pozytywnych testów. Są to osoby z personelu-17 osób i 13 pacjentów, którzy wczoraj w godzinach wieczornych zostali przetransportowani do szpitala jednoimiennego zakaźnego w Grudziądzu. Wszystkie te osoby niestety są w stanie ciężkim – informuje Rzecznik Wojewody Kujawsko-Pomorskiego Adrian Mól.

Z uwagi na to, że osoby, które otrzymały wynik negatywny testu przebywały przez ponad 48 godzin z osobami zakażonymi dyrekcja szpitala zdecydowała się, aby część z tych osób trafiła do szpitala w Świeciu, a część osób zostanie prawdopodobnie przewieziona do szpitali w Bydgoszczy. - Niewykluczone, że również wśród tych osób za kilka dni po kolejnych testach otrzymamy wyniki pozytywne - wyjaśnia rzecznik Mól. 

- Dyrekcja szpitala we Włocławku podjęła również decyzję o przebadaniu kolejnych stu osób w szpitalu we Włocławku, ponieważ transmisja zakażeń może dotyczyć również innych oddziałów i oczywiście będą tutaj podejmowanie działania tak, aby jak najszybciej otrzymać wyniki tych testów i tak, aby jak najszybciej opanować to ognisko, które mamy w szpitalu we Włocławku – przekazał Adrian Mól.

Oceń artykuł: 5 2

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (5) Zgłoś naruszenie zasad

    • -8 (18)

    Pppp, w dniu 12-09-2020 16:50:40 napisał:

    No dalej wierzcie w to gówno. Powodzenia życzę. Ja nie wierzę i jestem jedyna madraa wśród nie wierzących

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)
    • -2 (6)

    Kpax, w dniu 12-09-2020 22:11:51 napisał:

    Kłamcy

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Meble pokojowe
Modne aranżacje
Meblościanka z oferty firmy FADOME
Fotokoszulka z nadrukiem
35,00PLN
Fotopuzzle z nadrukiem A4
26,90PLN
Kasa fiskalna ONLINE Datecs WP500
1399PLN PROMOCJAPLN
Usługi transportowe
Oczyszczanie twarzy
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)