Dziś mamy 25 września 2020, piątek, imieniny obchodzą:

14 września 2020

Mistrzostwa Młodzików we Włocławku. Nakielanie wrócili z dwoma medalami

fot. LUKS START NAKŁO

fot. LUKS START NAKŁO

12 września 2020 roku we Włocławku odbyły się Międzywojewódzkie Mistrzostwa #Młodzików, w których udział wzięła 11-osobowa reprezentacja LUKS START NAKŁO.

Z drugiej pod względem rangi imprezy dla młodzików zawodnicy wracają z dwoma medalami. Wicemistrzynią w rzucie młotem 3kg została Weronika Lisiecka 06’ – 42,12m PB. Trzecie miejsce w rzucie oszczepem 500g zajęła Patrycja Kołodziejczak 06’, dla której rzut 33,94m to nowy rekord życiowy. W zawodach z bardzo dobrej strony zaprezentowali się także:

Dorian Kwapich 06’ – skok wzwyż – 145cm PB – IV miejsce oraz 110m pł – 20,78s PB – V miejsce

Julia Szcześniak 06’ – skok w dal – 4,80m – V miejsce oraz skok wzwyż – 135cm – IX miejsce

Szymon Powalisz 06’ – rzut oszczepem 600g – 37,53m – VI miejsce oraz pchnięcie kulą 5kg – 10,27m PB – V miejsce

Joanna Jankowska 06’ – rzut młotem 3kg – 34,13m PB – V miejsce oraz pchnięcie kulą 3kg – 6,63m

Iga Jankowska 06’ – 80m pł – 12,83s PB – VIII miejsce oraz skok w dal – 4,69m – VII miejsce

Łukasz Arach 06’ – skok wzwyż – 120cm – VIII miejsce oraz 110m pł – 21,79s PB – VII miejsce

Krystian Beger 06’ – rzut oszczepem 600g – 27,42m – VIII miejsce oraz rzut dyskiem 1kg – 28,91m PB – X miejsce

Patrycja Kołodziejczak 06’ – rzut dyskiem 0,75kg – 22,71m PB – X miejsce

Paweł Wałęza 06’ – pchnięcie kulą 5kg – 5,65m PB oraz rzut młotem 5kg – 13,94m PB – X miejsce

Weronika Lisiecka 06’ – rzut dyskiem 0,75kg – 21,67m – XI miejsce

Zofia Gajewska 06’ – pchnięcie kulą 3kg – 8,64m PB oraz rzut dyskiem 0,75kg – 18,06m PB

Materiał: LUKS START NAKŁO

Oceń artykuł: 4 2

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Żel UV 5ml
7,50PLN
Materiały eksploatacyjne do wszystkich drukarek
Od 4,90 PLN
Mikrodermabrazja
Sprawdzanie geometrii kół
Budowa magazynów
Narożnik z funkcją spania, możliwość wyboru tkanin
Koloryzacja - nowoczesne techniki
Remonty mieszkań
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)