Grand Prix Runowskiej Ligi Darta. Ostatni turniej za nami

fot. pow.
W dniu 23.05.2025 odbył się ostatni VI Turniej Grand Prix Runowskiej Ligi Darta.
Tradycyjnie turniej odbył się w Sferze w Więcborku do zawodów zgłosiło się łącznie 29 zawodników reprezentujących: Wiecbork, Sepólno, Runowo, Złotów, Wałcz, Debrzno.
W zawodach brała udział 7 osobowa reprezentacja nakielskiej Taverny.
W fazie grupowej najlepiej zaprezentowali się Roman Knioła i Mariusz Warzybok zajmując pierwsze miejsce w swoich grupach. Arkadiusz Wawrzyniak i Krzysztof Ziarnek zajęli 2 miejsce, Marcin Bębnista i Michał Starczewski zajęli 3 miejsce natomiast Patryk Niedbalski sklasyfikowany został na 4 miejscu zaliczając jednocześnie "180" tkę.
W fazie play off znakomicie zaprezentował się Roman Knioła pokonał kolejno w 1/8 finału Marcina Bębnistę(3-0), 1/4 finału Mrozińskiego Krzysztofa (3-1),1/2 finału Kriese Piotra (3-0)
W finale zmierzył się z Sylwestrem Kraczkowskim. Po bardzo emocjonującym meczu zwyciężył Sylwester wynikiem 4:3.Trzecie miejsce zajął reprezentant gospodarzy: Kriese Piotr. Czołowa trójka otrzymała okolicznościowe puchary.
Pozostali nakielscy zawodnicy zajęli następujące miejsca: Mariusz Warzybok 5-8, Arkadiusz Wawrzyniak , Marcin Bębnista 9-16 Ziarnek Krzysztof, Michał Starczewski, Paweł Niedbalski 17-21.
W klasyfikacji generalnej zwycięzcą całego cyklu rozgrywek został Roman Knioła, który uzyskując 82 pkt. Na piątym miejscu został sklasyfikowany Mariusz Warzybok. Gratulujemy zwycięzcom oraz organizatorom profesjonalnej obsługi turniejów.
Wyniki końcowe :
1. Roman Knioła Dart Taverna Nakło 82pkt
2. Sylwester Kraczkowski Złotów 59 pkt
3. Paweł Radliński Dziki Dart Debrzno 51pkt
Zapraszamy do nakielskiej Taverny na 11 Mistrzostwa w Steel Darta w dniu 21.06.2025r .Początek zawodów o godz.12.00.
Do zobaczenia przy tarczy.
Materiał: Arkadiusz Wawrzyniak / Dart Taverna Nakło
Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.
Galeria



Czytaj również
Sezon na szpinak. Zielona bomba dla zdrowia

Wiosna i wczesne lato to idealny czas, by sięgnąć po świeży#, młody szpinak. Od kwietnia do czerwca trwa jego naturalny sezon – wtedy smakuje najlepiej, jest najtańszy i najzdrowszy. Znajdziemy go na targach, w warzywniakach i coraz częściej – prosto z lokalnych upraw. Ale szpinak to nie tylko zielony dodatek do obiadu – to prawdziwy superfood, który zasługuje na miejsce w każdej kuchni!
(czytaj więcej)Critical Knowledge Exchange. Szkolenie z udziałem ponad 100 żołnierzy

W Centrum Szkolenia Wojsk Obrony Terytorialnej trwa obecnie# kurs Critical Knowledge Exchange organizowany we współpracy z insturktorami Gwardii Narodowej Stanu Illinois. W przygotowanych szkoleniach udział bierze ponad 100 Terytorialsów z terenu całego kraju.
(czytaj więcej)Nie sadź IGO. Postaw na gatunki bezpieczne dla natury

Dzisiaj w naszym mini przewodniku #po świecie bezpiecznego i pięknego ogrodnictwa prezentujemy kolejne, rodzime gatunki, które będą cieszyć Wasze oczy w maju oraz te, których należy za wszelką cenę unikać.
(czytaj więcej)Przygotowania do bezpiecznych wakacji. Nie zabraknie kontroli

W siedzibie Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej# w Bydgoszczy odbyła się narada pracowników Państwowej Inspekcji Sanitarnej pionu higieny dzieci i młodzieży w województwie kujawsko-pomorskim. Spotkanie miało na celu omówienie przygotowania służb do sezonu wakacyjnego. Pracownicy, jak co roku, będą realizować kontrole zorganizowanych form wypoczynku dzieci, młodzieży i dorosłych oraz obiektów użyteczności publicznej.
(czytaj więcej)