Dziś mamy 23 września 2020, środa, imieniny obchodzą:

13 września 2020

3 czerwone kartki dla gości. Patryk Jasiński bohaterem meczu

fot. BG

fot. BG

Do 65 minuty Dąb Potulice toczył na# własnym boisku wyrównany bój z Unią II Solec Kujawski. O końcowym zwycięstwie zdecydowała agresywna gra gości, przez którą aż 3 zawodników obejrzało czerwone kartki.

Na boisku w Potulicach w ramach 3 kolejki rozgrywek bydgoskiej B – klasy, zmierzył się drugi i trzeci zespół tabeli. Mecz lepiej rozpoczął się dla gości, którzy w 24 minucie wyszli na prowadzenie za sprawą błędu linii defensywnej gospodarzy. 5 minut później przed szansą na doprowadzenie do remisu stanął Mateusz Szypkowski ale górą był solecki bramkarz. W ostatniej minucie pierwszej części gry, goście byli bliscy podwyższenia prowadzenia po błędzie bramkarza Dębu, Adama Przybylskiego, który „zaspał” na linii i pozwolił dojść do piłki rywalowi, który zdołał oddać strzał, ale szybko naprawił swój błąd, instynktownie interweniując. Druga połowę lepiej rozpoczęli goście, ale to Dąb zadał skuteczny cios. W 60 minucie Denis Piotrowski dograł do wprowadzonego w drugiej połowie Patryka Jasińskiego, który umieścił piłkę w siatce. 5 minut późnie zaczął się festiwal ostrej gry zawodników Unii. W ciągu 15 minut, sędzia aż trzykrotnie wyciągał czerwony kartonik. Dąb skorzystał z przewagi liczebnej i najpierw wyszedł na prowadzenia za sprawą drugiego trafienia Jasińskiego, a w końcowych minutach przypieczętował triumf, golem Karola Pierzyńskiego.

Dąb Potulice – Unia II Solec Kujawski 3:1 (0:1)

Bramki dla Dębu: Patryk Jasiński 2, Karol Pierzyński

Oceń artykuł: 18 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (4) Zgłoś naruszenie zasad

    • -4 (4)

    Sędzia , w dniu 13-09-2020 18:36:50 napisał:

    Jachu nie dostał czerwonej w poprzednim meczu ??

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (2)
    • 11 (11)

    Roger, w dniu 14-09-2020 10:52:19 napisał:

    brawo Jachu mistrzu!!

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Odchudzanie
Bezpłatne kontrolowanie sprawności ustawienia świateł
Meble kuchenne
Budowa hal
Lipoliza injekcyjna
Ochrona środowiska dla firm
od 50PLN
Drukarka fiskalna Epson
2499PLN PROMOCJA PLN
Pomoc drogowa
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)