Ogólnopolski Konkurs Zawodowiec Roku 2022. Magdalena Wyczańska - Jabłkowska laureatką

fot. pow.
14 marca 2023 roku podczas uroczystej Gali w Warszawie przedstawiono #wyniki I edycji konkursu organizowanego wspólnie przez Ministerstwo Edukacji i Nauki, Fundację Rozwoju Systemu Edukacji oraz KGHM Polska Miedź pod nazwą Zawodowiec Roku 2022.
Celem konkursu było wyłonienie i nagrodzenie najlepszych w Polsce nauczycieli kształcenia zawodowego, którzy z pasją i zaangażowaniem edukują przyszłą kadrę kompetentnych pracowników branżowych, a równocześnie są wzorem dla innych.
Z wielką dumą, ogromną radością i satysfakcją informujemy, że zaszczytny tytuł Zawodowca Roku 2022, zajmując I miejsce w kategorii technika weterynaryjna, otrzymała pani Magdalena Wyczańska – Jabłkowska, lekarz weterynarii, nauczyciel przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Wincentego Witosa w Samostrzelu, osoba ciesząca się dużym autorytetem w środowisku szkolnym i lokalnym. Komisja Konkursowa doceniła zaangażowanie i pasję pani Magdaleny Wyczańskiej - Jabłkowskiej w pracy z młodzieżą, wspieranie przez Nią zainteresowań zawodowych uczniów, Jej szczególne osiągnięcia dydaktyczne i wychowawcze w obszarze kształcenia zawodowego oraz działania na rzecz promocji kształcenia zawodowego, autorskie rozwiązania dydaktyczne i metodyczne, współpracę z otoczeniem społeczno-gospodarczym, a także udział w doskonaleniu zawodowym.
Wyróżnienie p. Magdaleny Wyczańskiej- Jabłkowskiej cieszy tym bardziej, że do konkursu zgłoszono aż 537 nauczycieli kształcenia zawodowego z całej Polski.
Materiał: Ewa Makowska
Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.
Galeria














Czytaj również
- O tradycjach i obrzędach w bibliotece. Wielkanocne zajęcia dla dzieci
- Pogadanka o wagarach i bezpieczeństwie w sieci. Mundurowi w szkole
- Uczniowie wysłuchali prelekcji o cyberprzemocy. Spotkanie z policjantką
- Prezentacja dotycząca bibliotek. Wyobraźnia gości była ogromna
- Lekcja muzealna. Uczniowie poznali dzieje zbiorów i ich charakterystykę
Jak przechowywać mięso i wędliny? Pamiętajmy o kilku zasadach

Właściwe przechowywanie mięsa i wędlin to niezwykle istotna kwestia, mająca ogromny wpływ# nie tylko na smak produktów, ale przede wszystkim na obecność niebezpiecznych dla zdrowia drobnoustrojów. Zatem jeśli chcemy jeść pewne i świeże produkty mięsne, powinniśmy pamiętać o kilku zasadach dotyczących przechowywania.
(czytaj więcej)Miesiąc Świadomości Endometriozy. Jak radzić sobie z chorobą?

Marzec już od 30 lat jest obchodzony na całym świecie jako miesiąc świadomości endometriozy. #W przypadku wielu kobiet endometrioza jest chorobą, która znacząco wpływa na ich codzienne funkcjonowanie. Z pewnością warto poświęcić czas na zrozumienie tego powszechnego, ale często niezrozumiałego schorzenia, które może powodować m.in. bolesne i ciężkie miesiączki, a także problemy z płodnością. Co zrobić, by po pierwsze rozpoznać objawy choroby, a następnie radzić sobie z nią tak, by mimo wszystko móc cieszyć się życiem i swoją kobiecością? Jest kilka sposobów.
(czytaj więcej)Jak wspierać osobę chorą na nowotwór? Słowa mają wielką moc

W obchodzony 4 lutego Światowy Dzień Walki z Rakiem szczególnego znaczenia nabierają słowa: „jestem blisko” oraz „kocham Cię”.# W obliczu choroby onkologicznej bliskość drugiej osoby i słowa wsparcia mają ogromną moc.
(czytaj więcej)Czy można mrozić jajka? Bezpieczne i prawidłowe przechowywanie

Jajo to produkt zaskakująco trwały. Może być pyszne i w pełni wartościowe przez miesiąc, a nawet #dwa miesiące od daty zniesienia! Jak to możliwe? Wystarczy przestrzegać kilku za-sad. Przygotowaliśmy krótki poradnik na temat tego, jak bezpiecznie i prawidłowo prze-chowywać jaja – te surowe i te ugotowane.
(czytaj więcej)