Doskonałe wyniki piłkarzy LUKS Feniks Mrocza. To był udany weekend

fot. powierzone
W obecnej rundzie wiosennej piłkarze LUKS Feniks Mrocza grają ze zmiennym# szczęściem.
Piłkarze grupy Trampkarza, po awansie do II ligi KPZPN, mają w każdym meczu bardzo duże wyzwanie aby uzyskać korzystny wynik. Do tej pory udało im się zdobyć 8 pkt. Wygrywając mecze z drużynami Tucholi, Inowrocławia oraz wywalczając remisy w meczach z Tucholanką oraz Wisłą Fordon.
Bardzo ważne zwycięstwo, które może pomóc w utrzymaniu się w II lidze, uzyskali w niedzielę wygrywając 4-2 bezpośredniego rywala z Tucholi.
Obecnie zespół trenera Karola Skiby zajmuje 6 miejsce w ligowej tabeli i do końca rundy będzie walczył o utrzymanie w II lidze.
Zespół Młodzika również na wiosną gra w przysłowiową kratkę.
Piłkarze, gdy się zmobilizują i jest frekwencja to potrafią powalczyć z każdym zespołem. Dowodem na to jest poniedziałkowa wygrana z zespołem Szubinianki 2-1. Obecnie młodzicy zajmują wysokie 2 miejsce w ligowej tabeli, ale aby je utrzymać trzeba utrzymać dobrą formę o końca rozgrywek ligowych.
Drużyny Orlika i Żaka prowadzone przez trenera Śmielińskiego i Klebsa, rozgrywają swoje mecze w formie cotygodniowych turniejów. Najmłodsi piłkarze uczą się podstaw gry więc zgodnie z wytycznymi nie grają na wyniki sportowe.
Wszystkie grupy piłkarskie mogą trenować i rozgrywać swoje mecze dzięki wsparciu rodziców a przede wszystkim dzięki dotacji z Gminy Mrocza na ,,Rozwój sportu na terenie gminy Mrocza w 2023 r”.
Materiał: Marcin Klebs
Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.
Galeria





Czytaj również
- Zdobyli cztery medale. Sukces zawodników UKS Wyspiański
- Judocy z Kcyni na wysokich miejscach. Jan Jędryczka nagrodzony
- Bardzo dobry mecz Miłosza Wąsa. Orzeł nadal niepokonany w Chwaliszewie
- Blaszanka Kowalewko Challenge. Kto okazał się najlepszy?
- Dziewiąte miejsce w Polsce. Zawodnicy Trójki reprezentowali województwo
Sezon na szpinak. Zielona bomba dla zdrowia

Wiosna i wczesne lato to idealny czas, by sięgnąć po świeży#, młody szpinak. Od kwietnia do czerwca trwa jego naturalny sezon – wtedy smakuje najlepiej, jest najtańszy i najzdrowszy. Znajdziemy go na targach, w warzywniakach i coraz częściej – prosto z lokalnych upraw. Ale szpinak to nie tylko zielony dodatek do obiadu – to prawdziwy superfood, który zasługuje na miejsce w każdej kuchni!
(czytaj więcej)Niezapomniany i urokliwy klimat. Wędrówka przez Rezerwat Zielona Góra

Podczas dzisiejszej wędrówki przeszliśmy wzdłuż i wszerz# Rezerwat Przyrody Zielona Góra.
(czytaj więcej)Skąd pochodzi mięso, które kupujemy? Kontrole na targowiskach i w sklepach

Mięso polskie czy zagraniczne? Takie pytanie często zadają sobie konsumenci #przed dokonaniem wyboru. IJHARS ponownie sprawdzała, czy podawana przez sprzedawców informacja o pochodzeniu mięsa jest rzetelna.
(czytaj więcej)Czy św. Wojciech przeszedł przez Pałuki? Historia, hipotezy i szlak

Z każdym rokiem odkrywamy na nowo znaczenie naszego regionu# – Pałuk – w dziejach chrześcijaństwa i kultury Europy Środkowej. Coraz więcej wskazuje na to, że to właśnie tędy mógł przebiegać historyczny szlak św. Wojciecha, który w 997 roku wyruszył z misją chrystianizacji Prusów.
(czytaj więcej)