Zmiany w funkcjonowaniu PSZOK. Jeden dzień wyłączony
fot. archiwum
Informujemy, że od dnia 1 sierpnia 2024 r. Punkt Selektywnego Zbierania Odpadów# Komunalnych – PSZOK zlokalizowany w Szubinie przy ul. Jana Pawła II nr 21, będzie czynny w poniedziałki, środy, czwartki, piątki w godz. od 9.00 do 16.00 oraz w soboty od godz. 9.00 do 13.00.
Nowy termin otwarcia Punktu Selektywnej Zbiórki Odpadów Komunalnych (PSZOK) dla mieszkańców naszej gminy obejmuje harmonogram pięciodniowego tygodnia jego funkcjonowania. Zmiana ta została wprowadzona w celu optymalizacji pracy PSZOK, zapewniając jednocześnie efektywne i wygodne korzystanie z usług punktu.
Wprowadzenie nowych terminów funkcjonowania Punktu Selektywnego Zbierania Odpadów Komunalnych wymagało dostosowania zapisów uchwały nr XX/189/20 Rady Miejskiej w Szubinie z dnia 16 czerwca 2020r. w sprawie szczegółowego sposobu i zakresu świadczenia usług w zakresie odbierania odpadów komunalnych od właścicieli nieruchomości i ich zagospodarowania w zamian za uiszczaną przez właściciela nieruchomości opłatę za gospodarowanie odpadami komunalnymi, co zostało zrealizowane poprzez podjęcie Uchwały NR III/23/24 Rady Miejskiej w Szubinie z dnia 27 czerwca 2024 r.
Materiał: UM Szubin
Czytaj również
Dodaj komentarz
Kontrola importowanego materiału siewnego. Co jest sprawdzane?
Materiał siewny roślin pochodzący z państw trzecich #może być sprowadzony i dopuszczony do obrotu na terenie Rzeczypospolitej Polskiej, jeżeli został wyprodukowany i oceniony zgodnie z systemem inspekcji polowych Unii Europejskiej oraz spełnia wymagania zdrowia roślin. Równoważność systemu produkcji i oceny jest analizowana przez Komisję Europejską i stwierdzana we właściwym wspólnotowym akcie prawnym.
(czytaj więcej)Ogórki kiszone na zdrowie. Jakie znaczenie mają dla naszego organizmu?
Sezon ogórkowy w pełni. To najlepszy czas na przygotowanie# kiszonek na zimę. Ogórki kiszone to nie tylko pyszny dodatek do posiłków, ale także prawdziwy superfoods - probiotyki dla jelit, witaminy i #minerały, niska kaloryczność i antyoksydanty.
(czytaj więcej)Zamykanie kąpielisk z powodu sinic. Dlaczego są dla nas niebezpieczne?
Przyczyny występowania i zagrożenia wynikające z obecności #potencjalnie toksycznych cyjanobakterii (sinic) w wodzie.
(czytaj więcej)Kontrola jakości mięsa, wędlin i serów. Zakwestionowano blisko 50 % towarów
Przeprowadzone przez IJHARS kontrole mięsa, wędlin i serów #sprzedawanych bez opakowania wykazały, że błędy najczęściej dotyczą oznakowania, zakwestionowano aż 46,6% towarów.
(czytaj więcej)
Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!