Konkurs Wiedzy o Powstaniu Warszawskim. Wyłoniono laureatów
fot. powierzone
14 czerwca 2024 roku dwoje uczniów# naszej szkoły: Michalina Demska z klasy VIII i Krzysztof Guzek z klasy VII pod opieką p. Pauliny Kuberackiej uczestniczyli w Gali Laureatów V Wojewódzkiego Konkursu Wiedzy o Powstaniu Warszawskim.
Uroczystość odbyła się w Urzędzie Wojewódzkim w Bydgoszczy, podczas której wręczono nagrody laureatom i finalistom konkursu. W konkursie brało udział kilkuset uczniów. Tytuł laureata zdobyło 25 uczniów, a finalisty 68 uczniów w tym Michalina i Krzysztof z naszej małej palmierowskiej podstawówki. Jesteśmy dumni z sukcesu naszych uczniów. Gratulujemy i życzymy kolejnych sukcesów.
Materiał: Paulina Kuberacka / SP w Palmierowie
Autorka nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.
Galeria
Czytaj również
- "Lampy jak nie świeciły, tak nie świecą". Mieszkaniec pyta-"Po co zastępca"?
- Utrudniony wyjazd. Wysokie trawy problemem kierowców
- Niebezpieczny plac zabaw? "Bawią się inni, na pewno nie dzieci"
- "Wybudować, nie korzystać i zapomnieć...". Prośba o interwencję
- Trwa usuwanie plakatów wyborczych. "Wstyd taki syf zostawiać"
Kontrola importowanego materiału siewnego. Co jest sprawdzane?
Materiał siewny roślin pochodzący z państw trzecich #może być sprowadzony i dopuszczony do obrotu na terenie Rzeczypospolitej Polskiej, jeżeli został wyprodukowany i oceniony zgodnie z systemem inspekcji polowych Unii Europejskiej oraz spełnia wymagania zdrowia roślin. Równoważność systemu produkcji i oceny jest analizowana przez Komisję Europejską i stwierdzana we właściwym wspólnotowym akcie prawnym.
(czytaj więcej)Ogórki kiszone na zdrowie. Jakie znaczenie mają dla naszego organizmu?
Sezon ogórkowy w pełni. To najlepszy czas na przygotowanie# kiszonek na zimę. Ogórki kiszone to nie tylko pyszny dodatek do posiłków, ale także prawdziwy superfoods - probiotyki dla jelit, witaminy i #minerały, niska kaloryczność i antyoksydanty.
(czytaj więcej)Zamykanie kąpielisk z powodu sinic. Dlaczego są dla nas niebezpieczne?
Przyczyny występowania i zagrożenia wynikające z obecności #potencjalnie toksycznych cyjanobakterii (sinic) w wodzie.
(czytaj więcej)Kontrola jakości mięsa, wędlin i serów. Zakwestionowano blisko 50 % towarów
Przeprowadzone przez IJHARS kontrole mięsa, wędlin i serów #sprzedawanych bez opakowania wykazały, że błędy najczęściej dotyczą oznakowania, zakwestionowano aż 46,6% towarów.
(czytaj więcej)