Dziś mamy 21 lipca 2024, niedziela, imieniny obchodzą:

12 lipca 2024

Kolejni uczniowie rozpoczęli staże. Realizacja projektu

fot. Starostwo Powiatowe

fot. Starostwo Powiatowe

Kolejni uczniowie rozpoczęli staże #z projektu "Szkoła zawodowa świadomym wyborem – program wsparcia szkół zawodowych na terenie powiatu nakielskiego".

Staż jest niezwykle ważnym elementem kształcenia w szkołach zawodowych. Dzięki niemu uczniowie mają możliwość zdobycia praktycznych umiejętności, które będą niezbędne w przyszłej pracy zawodowej. Pracodawcy dają możliwość uczniom zapoznania się z realiami pracy w danej branży, co może przekonać młodych ludzi do podjęcia pracy u nich w przyszłości.

Uczniowie odbywają staże w takich miejscach jak Hiper, Komes, Urząd Miasta w Szubinie oraz Kawczyński Logistics.

Materiał: Dominika Westphal-Starostwo Powiatowe w Nakle nad Notecią

Autorka nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 5 4

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Kontrola importowanego materiału siewnego. Co jest sprawdzane?

Materiał siewny roślin pochodzący z państw trzecich #może być sprowadzony i dopuszczony do obrotu na terenie Rzeczypospolitej Polskiej, jeżeli został wyprodukowany i oceniony zgodnie z systemem inspekcji polowych Unii Europejskiej oraz spełnia wymagania zdrowia roślin. Równoważność systemu produkcji i oceny jest analizowana przez Komisję Europejską i stwierdzana we właściwym wspólnotowym akcie prawnym.

(czytaj więcej)
0

Ogórki kiszone na zdrowie. Jakie znaczenie mają dla naszego organizmu?

Sezon ogórkowy w pełni. To najlepszy czas na przygotowanie# kiszonek na zimę. Ogórki kiszone to nie tylko pyszny dodatek do posiłków, ale także prawdziwy superfoods - probiotyki dla jelit, witaminy i #minerały, niska kaloryczność i antyoksydanty.

(czytaj więcej)
0

Zamykanie kąpielisk z powodu sinic. Dlaczego są dla nas niebezpieczne?

Przyczyny występowania i zagrożenia wynikające z obecności #potencjalnie toksycznych cyjanobakterii (sinic) w wodzie.

(czytaj więcej)
0

Kontrola jakości mięsa, wędlin i serów. Zakwestionowano blisko 50 % towarów

Przeprowadzone przez IJHARS kontrole mięsa, wędlin i serów #sprzedawanych bez opakowania wykazały, że błędy najczęściej dotyczą oznakowania, zakwestionowano aż 46,6% towarów.

(czytaj więcej)