Kolejni uczniowie rozpoczęli staże. Realizacja projektu
fot. Starostwo Powiatowe
Kolejni uczniowie rozpoczęli staże #z projektu "Szkoła zawodowa świadomym wyborem – program wsparcia szkół zawodowych na terenie powiatu nakielskiego".
Staż jest niezwykle ważnym elementem kształcenia w szkołach zawodowych. Dzięki niemu uczniowie mają możliwość zdobycia praktycznych umiejętności, które będą niezbędne w przyszłej pracy zawodowej. Pracodawcy dają możliwość uczniom zapoznania się z realiami pracy w danej branży, co może przekonać młodych ludzi do podjęcia pracy u nich w przyszłości.
Uczniowie odbywają staże w takich miejscach jak Hiper, Komes, Urząd Miasta w Szubinie oraz Kawczyński Logistics.
Materiał: Dominika Westphal-Starostwo Powiatowe w Nakle nad Notecią
Autorka nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.
Galeria
Czytaj również
- Pątnicy już w drodze. Na trasie pielgrzymów odwiedzać będzie biskup
- Pogoda sprzyja wypoczynkowi nad wodą. Tłumy na plaży w Wąsoszu
- Pielgrzymi w gminie Kcynia. Z Górki Klasztornej na Jasną Górę
- Pierwszy dzień pielgrzymowania. Ze śpiewem na ustach na Jasną Górę
- Wojewódzki program ochrony zabytków. Lista przyznanych dotacji
Kontrola importowanego materiału siewnego. Co jest sprawdzane?
Materiał siewny roślin pochodzący z państw trzecich #może być sprowadzony i dopuszczony do obrotu na terenie Rzeczypospolitej Polskiej, jeżeli został wyprodukowany i oceniony zgodnie z systemem inspekcji polowych Unii Europejskiej oraz spełnia wymagania zdrowia roślin. Równoważność systemu produkcji i oceny jest analizowana przez Komisję Europejską i stwierdzana we właściwym wspólnotowym akcie prawnym.
(czytaj więcej)Ogórki kiszone na zdrowie. Jakie znaczenie mają dla naszego organizmu?
Sezon ogórkowy w pełni. To najlepszy czas na przygotowanie# kiszonek na zimę. Ogórki kiszone to nie tylko pyszny dodatek do posiłków, ale także prawdziwy superfoods - probiotyki dla jelit, witaminy i #minerały, niska kaloryczność i antyoksydanty.
(czytaj więcej)Zamykanie kąpielisk z powodu sinic. Dlaczego są dla nas niebezpieczne?
Przyczyny występowania i zagrożenia wynikające z obecności #potencjalnie toksycznych cyjanobakterii (sinic) w wodzie.
(czytaj więcej)Kontrola jakości mięsa, wędlin i serów. Zakwestionowano blisko 50 % towarów
Przeprowadzone przez IJHARS kontrole mięsa, wędlin i serów #sprzedawanych bez opakowania wykazały, że błędy najczęściej dotyczą oznakowania, zakwestionowano aż 46,6% towarów.
(czytaj więcej)