Dziś mamy 2 października 2020, piątek, imieniny obchodzą:

01 września 2020

Powrót do nauki w czasach pandemii. Uczniowie rozpoczęli nowy rok szkolny

fot. MM

fot. MM

Rozpoczęcie nowego roku szkolnego w I Liceum# Ogólnokształcącym im. Bolesława Krzywoustego było inne niż zwykle. Pandemia koronawirusa spowodowała, że dyrekcja zrezygnowała z organizacji uroczystego apelu.

Uczniowie wchodzili do budynku szkoły o wyznaczonych godzinach, gdzie spotkali się w poszczególnych salach ze swoimi wychowawcami w celu omówienia procedur funkcjonowania szkół w czasie pandemii oraz zapoznania się z planem lekcji. Dla pierwszoklasistów przewidziany został również spacer po szkole. Wychowawcami pierwszych klas w roku szkolnym 2020/2021 zostali: Justyna Michalska (matematyczno-humanistyczna), Lidia Mathews (chemiczna) oraz Anita Marciniak (geograficzna).

Oceń artykuł: 5 3

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (4) Zgłoś naruszenie zasad

    • 8 (12)

    Franek, w dniu 01-09-2020 23:24:58 napisał:

    Klasa matematyczno-humanistyczna? Co się z tą szkołą dzieje? Kiedyś nie do pomyślenia, żeby tak skrajne kierunki wrzucać do jednego worka... Gdzie stare humany, mat-fiz, b-ch? Elitarna szkoła z tradycją? Tak kiedyś nam wmawiano... Dziś chyba poza murami niewiele ze starego liceum zostało...

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (2)
    • 3 (5)

    Bogdan, w dniu 02-09-2020 06:43:37 napisał:

    Co roku zmieniają w tej szkole nazwy programów nauczania, które mają niewiele wspolnego z rzeczywistością. Młodzież kreowana jest na modę plastikową. Jak mawiał mój Tata plastik is fantastik.

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Nowoczesny styl
Siłownia
Kanapa
Klasyka w nowym wydaniu w kolorze Orzech Koniakowym
Meblościanka z oferty firmy FADOME
DATECS Maluch E.ko
sugerowana cena producenta: 1351,77PLN
Drukarki kodów kreskowych
899PLN 499PLN
Wypożyczalnia samochodów
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)