Dziś mamy 2 października 2020, piątek, imieniny obchodzą:

11 września 2020

Mrotecki policjant dzieli się tym, co ma najcenniejsze

fot. podkom. Justyna Andrzejewska

fot. podkom. Justyna Andrzejewska

Kierownik ogniwa prewencji mroteckiego komisariatu od# wielu lat honorowo oddaje krew niosąc tym samym pomoc osobom, które najbardziej potrzebują tego bezcennego leku. I tym razem funkcjonariusz nie pozostał obojętny na apele o oddanie krwi, której ciągle brakuje.

Policjanci podczas służb są świadkami tragicznych zdarzeń na drogach i innych sytuacji zagrażających życiu. Mają tym samym świadomość, że bezcenny lek jakim jest krew jest niezbędny, by ratować życie. Centra krwiodawstwa w całej Polsce nieustannie informują o tym, że banki krwi są praktycznie puste i apelują do społeczeństwa o pomoc oraz włączanie się w różnego rodzaju akcje honorowego krwiodawstwa.

Jedna z tego typu mobilnych akcji organizowanych przez Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa z Bydgoszczy odbyła się wczoraj (10.09.20) w Mroczy. Udział w niej wziął także asp. szt. Dariusz Kokoszewski, kierownik ogniwa prewencji z miejscowego komisariatu.

Asp. Kokoszewski od wielu lat honorowo oddaje krew wiedząc, że każda jej kropla jest na przysłowiowa „wagę złota”. Policjant, oddając cząstkę siebie, bezinteresownie pomaga osobom, które najbardziej potrzebują tego, ratującego życie, leku.

Materiał: podkom. Justyna Andrzejewska - Oficer prasowy KPP Nakło nad Notecią

Autorka nie wyraża zgody na komentowanie artykułu. 

Oceń artykuł: 17 18

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)