Dziś mamy 23 września 2020, środa, imieniny obchodzą:

31 lipca 2020

Morskie opowieści. Przedszkole Katolickie bawi się w poszukiwaczy skarbów

fot. Niepubliczne Przedszkole Katolickie

fot. Niepubliczne Przedszkole Katolickie

Podczas zabaw w okresie wakacyjnym, dzieci z Przedszkola Katolickiego wyruszyły #na poszukiwanie ukrytego skarbu. Pomogła im w tym mapa oraz list z prośbą od Kapitana Binga, o odnalezienie złota i biżuterii.

Następnie dzieci miały wykonaną sesję zdjęciową na statku. Nie zabrakło także konkurencji związanych z morską tematyką, takich jak np. przeciąganie liny.

Lato to czas urlopów i bardzo często także wyjazdów nad morze, stąd radość dzieci była nieoceniona, mogły pobawić się w piratów i Małych Odkrywców.

Materiał: mgr Renata Busz, Niepubliczne Przedszkole Katolickie

Autor materiału nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 9 29

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)