Dziś mamy 29 września 2020, wtorek, imieniny obchodzą:

08 września 2020

Kicia Kocia uczy ekologii. Warsztaty w przedszkolu

fot. Stowarzyszenie Marzenie

fot. Stowarzyszenie Marzenie

Ekologia to bardzo ważna sprawa. O segregacji# śmieci, kolorach pojemników służących do zbierania odpadów, zanieczyszczaniu środowiska o tym m.in. mowa była podczas warsztatów z Kicią Kocią.

Animatorka Bajanka (Monika Skikiewicz) przyjechała do przedszkolaków z Przedszkola Miejskiego w Kcyni z rezolutną bohaterką książeczek dla dzieci autorstwa Anity Głowińskiej. W oparciu o przygody kotki prowadząca zajęcia nie tylko zapoznała dzieciaki z przygodami Kici Koci, ale przede wszystkim wykorzystując eksperymenty, przywiezione gadżety i słowo mówiła o potrzebie dbania o środowisko. Wszystkie grupy miały możliwość uczestniczenia w warsztatach. Każdy otrzymał dyplom przyjaciela Kici Koci. Warsztaty odbywały się w ramach projektu Stowarzyszenia Marzenie pt. „Kicia Kocia uczy ekologii” dofinansowanego ze środków Powiatu Nakielskiego w ramach konkursu ofert nr 6/2020, którego autorką jest Przewodnicząca Rady Rodziców Anna Duda-Nowicka. Na potrzeby dalszej edukacji zakupiono także książeczki dla przedszkola z przygodami Kici Koci. Wcześniej w ramach tego projektu zakupiono także pojemnik na odchody zwierzęce, który zlokalizowany został przy wejściu do przedszkola.

Materiał: Anna Duda-Nowicka

Autorka nie wyraża zgody na komentowanie artykułu. 

Oceń artykuł: 0 0

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)